Minister Getrouw en staf oriƫnteren zich op project JCC te Santo Boma

5 August 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 5 augustus 2018- Justitie minister Stuart Getrouw en zijn staf hebben zich woensdag georiƫnteerd op het terrein te Santo Boma, waar een modern Jeugd Correctie Centrum (JCC) moet komen te staan. Het Jeugd Correctie Centrum is bedoeld voor de opvang en nazorg van kinderen die in detentie zijn beland.

Een presentatie door de coƶrdinator van het project Georgetine Acton, ondersteund door de Procureur-Generaal Roy Baidjnath Panday, met daarin het inhoudelijk plan, de technische details van de bouwwerkzaamheden en het financieel plaatje, was voldoende voor de minister om zich te oriƫnteren op het terrein.

Het project JCC was al in 2009 gestart maar door tal van redenen zijn de bouwwerkzaamheden stopgezet. Nu, tien jaar verder, is de overheid weer van plan het project te starten. Voor realisatie van het Jeugd Correctie Centrum is er twee miljoen USD nodig.

Minister Getrouw is zich ervan bewust dat, als niet tijdig wordt gezorgd voor de juiste opvang en nazorg van kinderen in detentie, dat kan leiden tot een averechtse doorwerking. De bewindsman beloofde vanuit zijn hoedanigheid te kijken naar een begin stap voor realisatie van het project.

-Ashna Phoelsingh/ bron: ministerie van Justitie en Politie-