Nickerie levert weer best geslaagde zesde klasser af; Go Glo Award voor 118 best geslaagden

28 August 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 27 augustus 2018- Met 68 punten is Amber Gajadin uit Nickerie, landelijk de beste geslaagde zesde klasser. In total zijn er 118 best geslaagden zaterdag gehuldigd met de Go Glo Award in TBL Cinemas. De Vrije School en OS Gijsbertusstraat zijn wederom de scholen die de meeste best geslaagden hebben afgeleverd: elk negen. Om aan de Go Glo mee te kunnen doen, moet een leerling minimaal 60 punten voor zeven vakken hebben gescoord.

Amber heeft tienen gehaald voor Hoofdrekenen, Redactie & Cijferen, Algemene Taalkennis, Aardrijkskunde en Geschiedenis. Voor Tekstbegrip en Natuur Onderwijs een 9. “Ik heb heel hard gestudeerd en heb de motivatie van mijn ouders,” antwoordt Amber kort op de vraag hoe ze de resultaten heeft neergezet.

Landelijk doen er ongeveer 11.000 leerlingen mee aan de GLO-toets. Slechts één procent voldoet aan de eisen van Go-Glo. Nickerie heeft vaker de top Go Glo-er geleverd. Amber komt van de Rambaran Mishreschool. De organisatie is al enkele jaren op zoek naar het antwoord op “hoe komt het dat Nickerie keer op keer de top Go Glo-ers aflevert?” Het geheim is nog steeds niet ontrafeld, deelt Guido Koorndijk van Rotary Club of Paramaribo Residence aan de zaal mee.

Minister Lillian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is trots op de kinderen. Ook op de ouders en leerkrachten. Ze moedigt hen aan om steeds verder te gaan. Ze deelt mee dat het ministerie meer gaat doen om meer leerlingen het niveau van Go Glo te laten bereiken. Ze wil ook dat er meer kinderen slagen.

Alle Go Glo-ers zijn beladen met cadeautjes; een rugtas met inhoud, certificaten, waardebonnen, een ‘scientific calculator’, een spaarrekening met eerste inleg bij de Hakrinbank, een lunch en een uitje naar de skelterbaan. Amber krijgt daarbovenop een geldprijs van SRD 2500. Op haar gewonnen spaarrekening is ook SRD 1500 gestort. De Vrije School en OS Gijsbertusstraat hebben elk SRD 3.500 verdiend.

 

-Ashna Phoelsingh/ bron & foto’s: Starnieuws-