Onderhandelingen met Alcoa afgerond; Afobaka dam eind 2019 van Suriname

1 August 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 1 augustust 2018- “De Afobaka dam komt op 31 december 2019 in handen van de Staat. Deze afspraak is bereikt na intensieve onderhandelingen, waarbij de Staat Suriname bijkans US$ 1 miljard heeft bespaard,” zei vicepresident Ashwin Adhin dinsdag aan De Nationale Assemblee. Op die datum zal juridisch ook de Brokopondo Overeenkomst worden beëindigd.

De onderhandelingen met Alcoa, over de beeindiging van de Brokopondo overeenkomst, zijn door de presidentiele commissie reeds afgerond. In september zal de commissie het definitief besluit aan president Desiré Bouterse presenteren waarna die ter goedkeuring zal worden aangeboden aan het parlement.

Klik hier voor de video

De verschillende fracties gaven voor de presentatie van de VP aan, niet gelukkig te zijn met de gang van zaken rond de onderhandelingen met Alcoa. De fractieleiders stoorden zich eraan dat de regering de nieuwe inzichten over de beëindiging van de Brokopondo overeenkomst, niet eerder heeft gedeeld met De Nationale Assemblee.

Klik hier voor de video

Suralco zal tot het tijdstip van overdracht het Waterkrachtwerk op eigen kosten onderhouden en in goede staat opleveren.

-STVS Journaal/ Starnieuws/ Foto’s: google-