Ontkoppeling ambtenaren-salarissen van politieke ambtsdragers

29 August 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 29 augustus 2018- Het DNA lid Raymond Sapoen wil zich sterk maken om een motie in te dienen over ontkoppeling van ambtenaren-salarissen van die van politieke ambtsdragers. Nu bekend is geworden dat de verhoging van de ambtenaren-salarissen per eind september een feit wordt, is het de vraag of DNA-leden ook moeten worden meegenomen in deze salariscorrectie.

Wetgeving voorziet namelijk erin dat bij elke salariscorrectie bij de overheid, die ook geldt voor DNA leden. Echter, dit zou nu volgens Sapoen niet moeten gebeuren.

Klik hier voor de video

Volgens Melvin Bouva, Vicevoorzitter van DNA, moet het geheel beloningssysteem in de verhouding met verschillende functies, worden herzien. Dat die wetgeving in de jaren ‘90 een bepaalde bedoeling had, moet nader worden bekeken.

Klik hier voor de video

 

 

Ook William Waidoe van de PL- fractie is die mening toegedaan. Volgens hem is de verhoging van salarissen van de ambtenaren bedoeld voor verbetering van de leefomstandigheden. Het DNA- lid kijkt ook uit naar een concrete actie vanuit het college.

Klik hier voor de video

 

 

 

-Clayton Hiwat, STVS Journaal/ Camera: Navin Bisai/ Foto’s: google-