Ook ambassadeurs Zambia en Guatemala bieden geloofsbrieven aan

1 August 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 1 augustus 2018- De ambassadeurs van Zambia en Guatemala respectievelijk Alfreda Chilekwa Kansembe Mwamba en Marion Estuardo Torres Townson, hebben dinsdag hun geloofsbrieven aan president Desiré Bouterse overhandigd.

Minister Yldiz Pollack-Bheigle van Buitenlandse Zaken, die ook aanwezig was, gaf aan dat met Zambia gekeken wordt naar de diversificatie van de economie. Deze bevriende natie staat er bekend om de koper industrie. Suriname heeft weinig kennis hieromtrent en kan profiteren van de competentie en ervaring van Zambia. Met het Afrikaanse land heeft Suriname al zeven jaar een vriendschapsband.

Ambassadeur Mwamba heeft als standplaats Brasilia. De diplomaat beschreef de relatie met ons land als zeer hartelijk. De beide landen hebben volgens haar veel overeenkomsten en zijn er mogelijkheden om verder te werken op het gebied van toerisme, mijnbouw en de agrarische sector.

Ten aanzien van Guatemala stelde minister Pollack-Bheigle dat het de eerste keer is dat een ambassadeur uit dat land hier te lande wordt geaccrediteerd. Echter, er is al enige handel tussen Suriname en Guatemala. De minister stelde dat er ook gekeken wordt naar mogelijkheden op het gebied van toerisme en andere mogelijkheden op het gebied van de diplomatie. Ambassador Townson ziet ook graag dat de handel tussen Suriname en Guatemala verbeterd wordt. Hij bracht ook de hartelijke groeten van zijn president Jimmy Morales over aan de Surinaamse gemeenschap.

In het buitenlands beleid van Suriname is opgenomen dat ons land gericht op zoek gaat naar Zuid-Zuid Coöperatie en meer diversificatie van de bilaterale partners om zo de economie ook te diversificeren. In dat verband slaan wij bruggen om onze ontwikkelingsdoelen te halen, aldus minister Pollack-Bheigle.

-Ashna Phoelsingh/ bron: Kabinet van de President-