Regering betuigt medeleven bij overlijden Kofi Annan

20 August 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 20 augustus 2018- Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft met verslagenheid kennis genomen van het heengaan van Kofi Annan, een grote zoon van Ghana en een alom gerespecteerde kampioen voor het multilateralisme uit Afrika.

Als de zevende Secretaris Generaal van de Verenigde Naties en waardige ontvanger van de Nobelpijs voor de Vrede, heeft Kofi Annan zich ondermeer ingezet voor de wereldvrede en was een fervente voorvechter van duurzame ontwikkeling, mensenrechten en gerechtigheid. Met zijn kalme maar doortastende houding is hij in staat geweest belangrijke successen te boeken en is daardoor een inspiratiebron voor allen die ervan doordrongen zijn dat multilateralisme het mechanisme bij uitstek is om mondiale kwesties te adresseren.

Aan zijn echtgenote Nane Annan, de familie, de regering, het volk van de Republiek Ghana en de totale wereld gemeenschap betuigt Suriname hartgrondig haar mededeleven.

-ministerie van Buitenlandse Zaken-