Rehabilitatiewerkzaamheden Oost-West verbinding; wegen Maretraite aangepakt

10 August 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 8 augustus 2018- De Kwattaweg, tussen de Henry Fernandesweg en Monkshoop, wordt gerehabiliteerd. Deze wegstrekking is 27 km lang met een breedte van 6.20 meter.

Tjongalanga NV voert de werkzaamheden uit, in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie (OWT&C). De werkzaamheden zijn in maart gestart en worden door SUNECON gecontroleerd.

Oud asfalt wordt vervangen door een nieuw asfalt laag met een verbeterde fundering. Bij de Saramaccabrug te Monkshoop worden de bermen bestraat. De omgeving, waar er veel bedrijvigheid plaatsvindt en in de buurten waar er scholen zijn, worden voetpaden en parkeervakken aangelegd.

Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de werkzaamheden duren tot september 2020.

Verder heeft de Afdeling Wegen van het ministerie OWT&C de deprorabele zandwegen van het Maretraite Project aangepakt. Het gaat om ruim 15 wegen die een onderhoudsbeurt hebben gehad en nu beter begaanbaar zijn voor weggebruikers.

Krisnapersad Binda van de Afdeling Wegen Houttuin vertelt dat men met man en macht gewerkt heeft om al de wegen aan te pakken. De wegen verkeerden in een slechte staat en daarin is er een verandering gebracht. Hij merkt op dat het water bleef zitten, maar door dat er goed werk verricht is, de zaken er anders uitzien in het project. De werkzaamheden hebben een dag geduurd.

De buurtbewoonster Amber Bouterse is ingenomen met de werkzaamheden die in haar project zijn uitgevoerd. “ Zolang het regende zaten de auto’s vast en konden de kinderen niet naar school.

Slechts de hoofdweg en de reeds geasfalteerde wegen zijn bij zware regens goed begaanbaar. Nu geldt het voor al de wegen van het project. Gelet op de werkzaamheden uitgevoerd door Afdeling Wegen, komt het alle buurtbewoners en bezoekers van het project goed uit.

-Ashna Phoelsingh/ bron: ministerie OWT&C-