Schoon drinkwater in Boskamp

11 August 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 11 augustus 2018- Het vissersdorp Boskamp in het district Saramacca beschikt nu over gezond en schoon drinkwater. In aanwezigheid van president Desiré Bouterse heeft gisteren de officiële ingebruikname van een tapkraan plaatsgevonden.

De kraan werd officieel opengedraaid door enkele jongeren van het gebied. Met de aanleg van een 35 kilometer lange leiding vanuit Calcutta, worden ruim 500 huishoudens voorzien van gezond drinkwater.

President Bouterse bedankte in zijn felicitatie boodschap de directie van de N.V. Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) voor de inzet die gepleegd is om dit project te kunnen realiseren. Zeker gelet op de financiële situatie waarmee het land te kampen heeft, stelde het staatshoofd in zijn toespraak.

President Bouterse zegt overal in het land te zijn om te kijken waar problemen aangepakt kunnen worden. Vooral gebieden waar er geproduceerd wordt liggen het staatshoofd nauw aan het hart. Boskamp is zo een plek waar er hard gewerkt wordt door de plaatselijke bewoners. De president bedankte de gemeenschap dat ze het geduld jarenlang heeft opgebracht en nu eindelijk kan genieten van gezond drinkwater.

-Ashna Phoelsingh/ bronnen: ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen/ NII-