Trilateraal project hooglandrijst afgesloten

27 August 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 26 augustus 2018- Na een vierdaagse training en een finaal seminar is het trilateraal project “Support to improve the Upland Rice Cultivation in Suriname” dat in april 2016 is gestart, succesvol afgesloten. Participanten waren voorlichters van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en diverse stakeholders. Het project heeft als doel de productie van hooglandrijst in Suriname te verbeteren met het oog op voedselzekerheid voor binnenlandbewoners.

Benadrukt moet worden dat deze training over productie en opslag van zaden gaat. Landbouwers hebben vaak genoeg de neiging om het belang van goede zaaizaad te onderschatten’, zei minister Lekhram Soerdjan van LVV bij de opening van de training. Het is daarom van belang dat de opgedane kennis door de participanten verder aan de landbouwers wordt overgebracht.

Op de final seminar heeft de Residerende Ambassadeur van Brazilië, Laudemar Gonçalves de Aquiar Neto aangegeven, dat hij uitkijkt naar meer projecten tussen Suriname en Brazilië. Hij vermelde ook dat Suriname momenteel één van de landen is, waarmee Brazilië de meeste projecten heeft lopen.

Het project vloeit voort uit een samenwerking tussen Nieuw-Zeeland, de Brazilian Agricultural Research Corporation (EMBRAPA) en het ministerie van LVV.

-Ashna Phoelsingh/ bron: ministerie van LVV-