Uitbetaling Dignitarissen nu efficiënter

2 August 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 2 augustus 2018- Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en de directie van de Surinaamse Post Spaar Bank hebben dinsdag de eerste pinpasjes aan Dignitarissen overhandigd. Zo kan de uitbetaling vanuit de overheid aan gezagdragers, voortaan efficiënter geschieden.

Daarnaast kunnen Dignitarissen nu ook meer bancaire zaken doen. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling en SPSB directeur Ginmardo Kromosoeto, hield de groep de nieuwe mogelijkheden voor, tijdens de overhandiging van de eerste 3 pinpasjes.

Klik hier voor de video

Behalve de voordelen voor de dignitarissen, komt het ook de staat ten goede. Onder andere, geldtransport en personeelskosten om de uitbetalingen in het binnenland te verrichten, komen nu weg te vallen. Volgens minister Dikan wordt er nu hard gewerkt om alle, ruim 500 rechthebbenden, in het systeem op te nemen.

-Cherman Homoet/ Carlos Lindveld, STVS Journaal-