Verhoging prijzen importgoederen door hittegolf Europa

27 August 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 26 augustus 2018- Vanwege de aanhoudende droogte in Europa blijven de prijzen van aardappelen en uien stijgen. Zo meldt een persbericht van het ministerie van Handel, Industrie & Toerisme. Deze trend zal voor de komende 3 maanden aanhouden.
De prijzen op de schappen in Suriname worden nauwlettend gevolgd door de Economische Controledienst, ECD van het ministerie, zegt minister Stephan Tsang.

Klik hier voor een audio fragment

De minister benadrukt dat niet elke prijsverhoging, een prijsopdrijving is. Hij vraagt van de samenleving alert te blijven. Als er grote verschillen in prijzen te merken zijn, dan moet de samenleving gebruik maken van de CoZa-applicatie. Deze applicatie maakt foto’s van de producten op de schappen, die de ECD controleert.

Klik hier voor een audio fragment

-Xaviera L. Arnhem, Camjo STVS-