Verkeersveiligheidsmaand ingeluid

17 August 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 16 augustus 2018- De Suriname 1515 verkeersveiligheidsmaand 2018 die jaarlijks duurt van 15 augustus tot 15 september, is gisteren door het ministerie van Justitie en Politie ingeluid. Het startsein is gegeven door waarnemend korpschef Roberto Prade namens de minister, in de conferentiezaal van het Korps Politie Suriname aan de Duisburglaan.

Het thema dit jaar is ‘Tranga rey, na dede!’. Met dit sterk signaal wil het ministerie samen met betrokken partners extra aandacht besteden aan het verkeer en de bewustwording voor een veilig verkeer bij de weggebruikers.

In vergelijking met 2017 voor de periode januari tot juli zijn in de categorie autobestuurders elf (11) bestuurders en tien mede inzittenden komen te overlijden, terwijl er voor het jaar 2018 al zes autobestuurders en tien mede inzittenden zijn omgekomen. Voor wat betreft de bromfietsers zijn er rond dezelfde periode vorig jaar 12 doden gevallen en in 2018 acht. Negen voetgangers kwamen in de eerste helft van het vorig jaar om het leven en dit jaar zijn er dertien gevallen geregistreerd.

-Ashna Phoelsingh/ bron: ministerie van Justitie en Politie-