Voorbereidingen 50 jaar ADEK in volle gang

17 August 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 16 augustus 2018- Het bestuur van de Anton de Kom Universiteit is drukdoende met de voorbereidingen voor het 50 jarig bestaan. Tijdens een vandaag gehouden persconferentie concludeerde bestuursvoorzitter Jack Mencke “dat de Universiteit meer naar de samenleving toe gebracht moet worden.” Om dit doel te bereiken worden er onder andere verschillende activiteiten georganiseerd, in aanloop naar 1 november 2018 en op de dag zelf.

Klik hier voor een kort fragment van de persconferentie

Het startsein voor de viering van de 50ste verjaardag van ADEK, is al eerder dit jaar gegeven. Zo werd er in juni al een internationale conferentie gehouden getiteld: “Legacy of Slavery and Indentured Labour. Linking the Past with the Future”.

De Universiteit van Suriname is ingesteld in 1966 en opende op 1 november 1968 haar deuren. Zij draagt sinds 17 oktober 1983 de naam Anton de Kom Universiteit van Suriname, vernoemd naar de nationalistische vrijheidsstrijder Anton de Kom.

-Ashna Phoelsingh & Cherman Homoet-