Waarnemend president Adhin tekent condoleanceregister ex-prime minister India

20 August 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 20 augustus 2018- Waarnemend president Ashwin Adhin heeft in verband met het overlijden van de oud-premier van India, Atal Bihari Vajpayee, het condoleanceregister getekend bij de Indiase Ambassade in Paramaribo.

Ook minister Yldiz Pollack – Beighle van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de directeuren van haar ministerie tekenden het register.

 

 

Atal Bihari Vajpayee was lid van de Bharatiye Janata Party (BJP) en was een hoog aangewezen prime minister die achtereenvolgens twee regeertermijnen heeft aangezeten. Geliefd bij de oppositie, heeft ook de basis gelegd waarop de huidige premier, Narindra Modi, bouwt. Hij was ook dichter en een inspiratie voor 4 to 5 generaties. De oud premier was ook buiten India erg geliefd en heeft voor veel ontwikkeling gezorgd.

Suriname condoleert de Indiase gemeenschap met het heengaan van de gewezen prime minister Atal Bihari Vajpayee. Hij is 93 jaar geworden.

-Ashna Phoelsingh/ bronnen: Kabinet VP/ BuZa-