Wegen Mariënburg en Pontbuiten worden gerehabiliteerd

3 August 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 3 augustus 2018- Het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie (OWT&C) is drukdoende met bestratingswerkzaamheden in Commewijne. Zo wordt 2.5km aan wegen in Mariënburg aangepakt. Het gaat voornamelijk om ontsluitingswegen.

De ressortleider van Suriname Oost van OWT&C, Elvis Karsono, zegt dat het een noodzaak is om de aangewezen wegen te rehabiliteren. Daarmee wordt de plaatselijke bevolking tegemoet gekomen. Er zijn onder andere 2 basisscholen in de wegen die aangepakt worden en nu al is er volgens Karsono te merken dat de mensen heel enthousiast reageren op de werkzaamheden die uitgevoerd worden.

Het ligt in de bedoeling de werkzaamheden op 8 augustus af te hebben, waarna het project op 9 augustus, dag der Javaanse Immigratie en Inheemse Dag, opgeleverd zal worden door de president Desiré Bouterse.

Verder voert Kuldipsingh Infra N.V ook rehabilitatie werkzaamheden uit in het ressort Pontbuiten. De werkzaamheden worden door Buro Cite gecontroleerd. Dit project is onderdeel van het Dalian 4 project en omvat 11 wegen.

De werkzaamheden zijn 16 april gestart. De opbouw van de wegen wordt aangepast. Er wordt een nieuwe fundering bestaande uit zand, base-course en rivier-zand geplaatst. Daarna worden de wegen bestraat.

Afhankelijk van de weersomstandigheden moeten de werkzaamheden in september 2019 zijn afgerond.

-Ashna Phoelsingh/ bron: ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie-