11 jarige schrijver overhandigt boek aan minister Ferriër

10 September 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 8 september 2018- De 11 jarige schrijver Aarush Nishant Tilak heeft zijn boek: My colourfull world travels, overhandigd aan minister Lilian Ferriër van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Het boek is geschreven in de engelse taal en is door de jonge schrijver opgedragen aan alle kinderen. Het doel is om zijn levenservaringen in verschillende landen, over de verschillende culturen, met andere kinderen te delen.

Minister Ferriër is ingenomen met het idee van Aarush en vindt het belangrijk dat hij zijn boodschap over de natuur, zijn passie, met anderen deelt. Hij is bijzonder geïnspireerd door de natuur, dieren, planten en de verschillende culturen, maar ook het milieu, waarbij hij al nadenkt over een oplossing voor het milieuprobleem. Vanwege de dienstbetrekking van zijn moeder bij de Verenigde Naties (VN), heeft Aarush vele landen mogen bezoeken.

De bewindsvrouw complimenteerde de ouders over het idee van hun zoon. Met deze internationale culturele boodschap wil de schrijver aangeven dat arme landen ook veel positieve dingen kunnen leren aan rijke landen, met name: saamhorigheid, vreedzaamheid en cultuur. In zijn boek speelt niet de rijkdom aan goederen, maar de rijkdom aan cultuur een belangrijke rol.

De opbrengsten van het boek zullen worden aangewend voor een humanitair project in Commewijne. De wens is om dat in samenwerking met het MinOWC te doen, maar de mogelijkheden moeten nog worden bekeken.

-Ashna Phoelsingh/ bron: ministerie Onderwijs Wetenschap & Cultuur-