‘25% loonsverhoging geldt niet voor leerkrachten’

11 September 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 11 september 2018- De 25% loonsverhoging die de Centrale van Landsdienaren Organisatie (CLO) met de regering is overeengekomen voor landsdienaren, geldt niet voor leerkrachten. Tot die conclusie komt minister Lilian Ferriër van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (MinOWC).

“Het traject van de loonsverhoging is begonnen naar aanleiding van de herwaardering die de leerkrachten gehad hebben. Bij die herwaardering is afgesproken dat zij uit Fiso gaan. Dat wil zeggen dat de loonreeks van leerkrachten niet meer gebonden is aan die van ambtenaren”, stelt de bewindsvrouw in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut. Ferriër zegt verder dat de Bond van Leraren (BVL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) ook niet kunnen stellen dat zij eveneens aanspraak maken op die verhoging, die ambtenaren zullen krijgen eind september.

Verder zegt de minister over het ultimatum dat bondsvoorzitter Wilgo Valies het heeft besproken in de media, dat er nooit een datum van 20 augustus 2018 is genoemd. “Wat ik heb gezegd en ik herhaal dat: Tijdens de meeting heb ik doorgegeven dat mijn onderdirecteur Ontwikkelingsdiensten met verlof is tot 16 augustus. Dus zei ik: aan het eind van die week kan ik met haar afstemmen hoever zij is met het verwerken van zaken. Blijkbaar is er een eigen interpretatie gegeven van zaken”, zegt de bewindsvrouw.

Over het staatsbesluit van 9 oktober 2017 zegt de onderwijsminister dat het herzien moet worden. Daarover heeft de bewindsvrouw onlangs een gesprek gehad met de voorzitter van de presidentiele werkgroep, Eddy Jozefzoon.

-Ashna Phoelsingh/ bron: Nationaal Informatie Instituut-