Aanleg verbindingsweg J.F. Kennedyweg en Afobakaweg

7 September 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 7 september 2018- De werkzaamheden voor de aanleg van een verbindingsweg tussen de J.F. Kennedyweg en de Afobakaweg zijn in volle gang. De aanleg van de weg valt onder het Dalian 4 project. Het project, dat onderdeel is van Dalian 4, betreft niet alleen de alleen de aanleg van een verbindingsweg, maar ook een brug. Deze weg komt aan de zijde van de Afobakaweg uit, ter hoogte van mast 19 en 20 en aan de zijde van de J.F. Kennedyweg terhoogte van KM 44. Zwampwater in het gebied maakt de brug noodzakelijk.

Na een orientatiebezoek gaf minister Patrick Pengel van Openbare Werken aan tevreden te zijn met de werkzaamheden tot nu toe. “We hopen dat de werkzaamheden in het jaar 2019 afgerond zullen zijn. De aanleg van deze weg is van groot belang om het verkeer over de Indira Gandhiweg te verminderen en om mensen sneller op de Johan Adolf Pengel luchthaven te krijgen via de Martin Luther Kingweg en de nieuwe verbindingsweg.”

Binnen het Dalian 4 project vallen ook de asfalteringswerkzaamheden te Pikin Saron. Voor wat de werkzaamheden in dat gebied betreft, zegt de minister dat die aannemer, er alles aan zal doen het tempo een beetje op te voeren. Bij dat project zal er sprake zijn van een rijbaan met een bijbehorend voetpad. Volgens afspraak, zal rond eind oktober dit jaar, de eerste asfalt laag op de weg worden aangebracht.

-Ashna Phoelsingh/ bron: ministerie van OWT&C-