Afgestudeerde medische studenten op bezoek bij minister Elias

20 September 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 19 september 2018- Twaalf studenten die de opleiding geneeskunde succesvol hebben afgerond, zijn op bezoek geweest bij minister Antoine Elias van Volksgezondheid. Een deel van de groep heeft de opleiding aan de Medische Faculteit gevolgd, terwijl het ander deel in Cuba en Georgië heeft gestudeerd.

De afgestudeerden kunnen nu al functioneren als leraar op een middelbare school of werken in de gezondheidszorg in een administratieve/verzorgende functie.

Echter, om het beroep van arts te kunnen uitoefenen, zal de student eerst de klinische fase moeten afronden, die bestaat uit het volgen van verschillende stages (co-assistentschappen). Bij het beëindigen van die fase wordt een bul voor assistent-arts verkregen en zal de afgestudeerde in staat zijn om onder supervisie, te handelen.

Hierna zal de student nog de huisartsen stage moeten doen bij het Huisartsinstituut Suriname (Hisuri), om als volwaardige (huis)arts te kunnen functioneren of kan de student een andere vervolgspecialisatie doen. Pas na het achtste studiejaar is de student bevoegd een eigen polikliniek te openen.

-Ashna Phoelsingh/ bron: ministerie van Volksgezondheid-