Bouw studentenflats vordert gestaag

20 September 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 19 september 2018- Minister Patrick Pengel van Openbare Werken Transport & Communicatie, is zeer onder de indruk van de vorderingen die er worden gemaakt bij de bouw van studentenflats nabij de Anton de Kom Universiteit. De bewindsman heeft onlangs een tweede oriëntatie bezoek gebracht aan het project ‘the construction of three facilities within the area of the Anton de Kom University Suriname.’

Het streven is om eind september twee studentenflats op te leveren. Één van de gebouwen telt drie verdiepingen en heeft 70 kamers, waarbij 2 studenten per kamer kunnen blijven. Het tweede gebouw heeft vier verdiepingen, met vier studenten per kamer. De kamers zijn voorzien van airconditioning en warm water. Naast de slaapkamers, die volledig zijn ingericht met bedden, klerenkasten, studiebureaus en lockers, zijn er ook publieke ruimtes per verdieping, waar de studenten kunnen samenkomen. De gebouwen zijn ook voorzien van een lift.

Behalve de twee studentengebouwen, komen in de eerste fase ook een cafetaria/ restaurant voor ongeveer 500 personen, een laundry room en een mini shop met daarin een kantoorruimte voor het complex, aan de orde. Deze ruimtes zijn al afgebouwd en zo goed als ingericht met de nodige zaken.

Het project, dat uit 4 fasen bestaat, wordt uitgevoerd door het buitenlands aannemingsbedrijf LR Group Italy, dat werkt met lokale aannemers. De directievoering ligt in handen van Sunecon Raadgevend ingenieursbureau.

-Ashna Phoelsingh/ bron: ministerie van OWT&C-