Brandweer en JusPol buigen zich over droge tijd

20 September 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 18 september 2018- Om het probleem van gras- en vuilverbrandingen te minimaliseren, hebben de voorlichtingsafdelingen van de Brandweer en het ministerie van Justitie een integrale droge tijd meeting gehouden.

Verschillende bestuursdiensten van commissariaten, het Bureau Wetgeving en Juridische aangelegenheden van Juspol, de politie en brandweercommandanten van verschillende ressorten buigen zich de komende periode over dit vraagstuk.

Volgens het Hoofd van de PR/Communicatie van het KBS, Ulrich Coats, moet de brandweer jaarlijks uitrukken voor onnodig veel gras- en vuilbranden. Deze branden leggen volgens hem een zware wissel op de fysieke gesteldheid van het brandweerpersoneel en het materieel. Daarbij wordt ook het materiaal van de brandweer op de proef gesteld. Verder komt de gezondheid van vele anderen, het milieu, verkeers- en brandveiligheid in het geding. “Wij willen dit probleem beheersbaar maken”, stelt Coats.

Andriaan Schultz, lid van het managementteam van de brandweer, die namens het korps de meeting opende, zei dat de brandweer al een tijdje aan de weg timmert, maar het blijkt dat het vraagstuk nog steeds niet te beheersen is. Het lijkt aan dovenmansoren te liggen. “We hebben iedereen nodig bij dit probleem, want als we de koppen bij mekaar steken, denk ik dat we het kunnen takelen”, zegt Schultz.

Getracht zal worden om de neuzen in één richting te krijgen, zodat er een integrale aanpak kan komen. Er volgt nog een apart overleg met de milieupolitie, zodatovertreders geverbaliseerd kunnen worden.

-Ashna Phoelsingh/ bron: JusPol-