Mediawerkers bezoeken Parlement in Inner Mongolia, China

18 September 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 14 september 2018- De groep mediawerkers en voorlichters uit verschillende landen, waaronder ook uit Suriname, heeft deze week veldbezoeken gebracht aan verschillende steden in China. Gisteren, is het Parlement in Inner Mongolia bezocht.

In Wuhai hebben de mediawerkers ook kennis gemaakt met een Radio- en TV station, met ongeveer 300 man in dienst. Het TV station is in 2013 opgericht en heeft twee kanalen: één voor live TV en één voor het nieuws. Alle programmas die worden uitgezonden hebben een duur van twee uur. Ook worden er programmas gekocht bij andere TV stations; alles met HD kwaliteit.

Het radiostation is in 2001 opgericht en is het enig station in de stad Wuhai, met twee frequenties.

Een dag-uitzending van Radio en TV duurt 18 uren.

 

 

 

 

-Kishan Jalimsing & Ashna Phoelsingh-