Minister Pengel 100ste gecommitteerde aan de ‘He For She’ Campagne

18 September 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 13 september 2018- Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) is de 100ste mannelijke gecommitteerde aan de ‘He For She’ campagne. Het total aantal gecommitteerden in Suriname komt daardoor op 110.

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken, gaf aan dat hij het wenselijk vindt, dat er in de komende 2 maanden op zijn minst 100 gecommiteerden bij komen. Op 24 november 2015 werd hem de “He For She” campagne gelanceerd en de Orange Day geïntroduceerd. Noersalim heeft het tijdens de ‘He for She’ and ‘Orange Day’ op 24 november 2015 op zich genomen om als “change agent’ de boodschap van gendergelijkheid en actievoering voor geweld tegen vrouwen, verder te verspreiden. Hij wil deze doelen behalve op zijn ministerie, ook op andere ministeries bewerkstelligen.

Op de Gender Gap Index scoort Suriname in 2017 een 0,62 op het gebied van economische participatie en kansen, wat een genderkloof van ongeveer 38 procent laat zien. Vrouwen hebben 38 procent minder kans op dezelfde economische kansen als mannen. De hoogst mogelijke score is 1 (gelijkheid) en de laagst mogelijke score is 0 (ongelijkheid).

De “He For She” is een solidariteitscampagne voor bevordering van gendergelijkheid, geïnitieerd door de Verenigde Naties. Het doel is om gelijkheid te bereiken door alle geslachten aan te moedigen verandering en actie te ondernemen tegen negatieve stereotypen en gedragingen.

-Ashna Phoelsingh/ bron: ministerie van BiZa-