Newmont draagt ruim U$ 32 miljoen af aan belastingen

4 September 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 3 September 2018- Het afgelopen kwartaal is ruim 32 miljoen US Dollar aan belasting afgedragen door Newmont aan Suriname. Sinds de productie is er meer dan 125 miljoen US Dollar lokaal besteedt, zegt Albert Ramdin, directielid van Newmont Suriname. In de delfstoffen overeenkomst, tussen de overheid en het goud- en koperbedrijf, staat dat er 6% royalty’s per maand wordt afgedragen.

Klik hier voor de video

Volgens de Operations Director Johan van Huyssteen, wordt er gewerkt binnen een strak budgetterings- en mijnplanningsproces. De productiekosten worden zo laag mogelijk gehouden. Met de 511.000 ounces die geproduceerd is, is het mogelijk dat de mijn zichzelf terugbetaald.

Klik hier voor de video

Newmont Suriname denkt al aan verdere uitbreiding van de Sabajo- en Amazoniamijn. Het exploratie gebied is ruim 17000 hectare.

-Xaviera L. Arnhem, Camjo STVS/ Foto’s: google-