NJP uit zich over uitblijven verkiezingen CARICOM- en Sport Jeugdambassadeurs

18 September 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 12 september 2018- Het Nationaal Jeugdparlement heeft zich uitgesproken over het uitblijven van de verkiezingen rond de CARICOM- en Sport Jeugdambassadeurs.

Volgens NJP voorzitter Kelvin Koniki, zal deze verkiezing niet kunnen plaatsvinden, omdat de samenstelling van de kandidatenlijst niet volgens de regels is geschied.

Klik hier voor de video

Verder gaf Koniki aan dat het ministerie er vanuit ging dat de kennismaking, presentatie en de verkiezingen voor de CARICOM- en Sport Jeugdambassadeurs op één dag moesten plaatsvinden. De NJP voorzitter kon zich niet terug vinden in die eis van het ministerie. Volgens hem zou dit niet effectief en efficiënt zijn. De presentaties van de kandidaten kunnen daaronder lijden.

Klik hier voor de video

Koniki zei dat er nu ook een brief is gericht aan minister Lalini Gopal om om de tafel te zitten en duidelijkheid te brengen in dit geheel. Hij hoopt niet dat de president het mandaat geeft aan de minister om zelf de jeugdambassadeurs voor de verschillende organen te kiezen en te instaleren. In middels zitten de huidige Jeugdambassadeurs Eugenio Bruce en Samaidy Akima, langer dan twee jaar aan.

-Verslag: Cedrick Spier, STVS Journaal/ Camera: Cedric Best/ Foto: google-