President Bouterse gaat in op kwesties Unasur en Alcoa

4 September 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 4 september 2018- President Desiré Bouterse is maandag teruggekeerd uit Cuba. Direct na aankomst belegde het staatshoofd een persconferentie op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven. Hij bedankte vice-president Ashwin Adhin die belast was met de waarneming tijdens zijn afwezigheid. De eerste vraag die het staatshoofd beantwoordde was de kwestie UNASUR.

Klik hier voor de video

Ook de Alcoa overeenkomst kwam aan de orde. President Bouterse zei met nadruk dat de regering de overeenkomst gaat tekenen. De gesprekken en de onderhandelingen zijn al 4 jaar gaande. Naar zeggen van de president hebben nationale en internationale deskundigen aan deze overeenkomst gewerkt.

In DNA is vrijdag bekendgemaakt dat de onmantelingsprocedure on hold is. Dat is door de waarnemend president, Ashwin Adhin, per brief meegedeeld. Het staatshoofd zei het volgende.

Klik hier voor de video

President Desiré Bouterse benadrukt dat wij als Surinamers niet moeten blijven praten, maar zaken nu in daden moeten omzetten.

-Jennifer Snijders, STVS Journaal: Camera: Albert Helstone & Judith Ravenberg-