‘Safe City Project’ Suriname aanstaande

20 September 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 20 september 2018- De voorbereidingen voor het ‘Safe City Project’ zijn in volle gang. Vorige week heeft er een demonstratie plaatsgevonden over hoe het project zal werken. Toch bleven enkele vragen onbeantwoord, zoals hoe de opslag zal geschieden en welk bedrijf belast is met het onderhoudt van het systeem. Gardelito Hew A Kee, E-Government coördinator zegt het volgende daarover.

Klik hier voor de video

Er kan niet worden gemanipuleerd met de beelden van het ‘Safe City project’, verzekert Hew A Kee. Elke handeling wordt gecontroleerd.

Klik hier voor de video

Momenteel volgt het personeel van Telesur on the job trainingen. Eind september starten zij met de specifieke training die tot december zal duren, waarna de lancering plaatsvindt.

Hew A Kee geeft verder aan dat het aanrijden van bijvoorbeeld, stroompalen, niet kan worden voorkomen. Maar mocht iemand bewust een paal beschadigen, worden die beelden meteen opgeslagen in het systeem. Zo kunnen vandalen achterhaad worden.

-Ashna Phoelsingh/ Verslag: Kiantha Akiemboto, STVS Journaal/ Camera: Romeo Hoepel/ Foto’s: google-