Surinaamse delegatie in China bezoekt best betaald mediabedrijf

11 September 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 11 september 2018- Op uitnodiging van de Chinese ambassades, maken 42 personen uit verschillende landen, kennis met de Chinese media. Het betreft personen die werken bij de televisie, radio en voorlichtingsafdelingen.

Als onderdeel van de ‘Training Course on TV Editing Broadcasting Techniques for Developing Countries 2018’ zijn deze week veldbezoeken gestart in verschillende steden van China. De delegatie is deze week in de stad Hohhot die ook bekend staat onder de naam “Blue Mountain”; een nieuwe stad die nog in aanbouw is.

Vandaag is een bezoek gebracht aan het mediabedrijf Inner Mongolia, dat zowel televisie als radio uitzendingen heeft. Het bedrijf heeft maar liefst 10 frequenties met 2000 werknemers in dienst. Inner Mongolia staat ook bekend om het best betaald mediabedrijf, dat al 68 jaar bestaat.

Tijdens dit werkbezoek aan China, wordt Suriname vertegenwoordigd door negen personen. Het gaat om personeel van de Nationale Zender, STVS, Starnieuws, SCCN, het Nationaal Informatie Instituut en de ministeries van Volksgezondheid en Natuurlijke Hulpbronnen, alsook van het Directoraat Nationale Veiligheid.

-Ashna Phoelsingh & Kishan Jalimsing-