Suriname en China zetten samenwerking voort op sportgebied

6 September 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 6 september 2018- De nieuwe ambassadeur van China, Liu Quan, is voornemens om de bilaterale samenwerking tussen Suriname en China voort te zetten als het gaat om Sport- en Jeugdzaken. Dat is gebleken tijdens het bezoek van de ambassadeur aan minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken. Er werd ook aandacht besteedt aan de reeds gemaakte afspraken met de voormalige ambassadeur.

De diplomaat wil hulp bieden bij het ontwikkelen van de tafeltennissport in Suriname. Ook deed hij het voorstel om in verband met 165 jaar Chinese Immigratie, een martial arts coach naar Suriname te halen, die zijn expertise zal delen met lokale beoefenaars van deze vechtkunst. Dit voorstel is gedaan op basis van de gemaakte afspraken met de voorganger van Li Quan.

Minister Gopal sprak de hoop uit, dat beide landen elkaar zullen aanvullen met betrekking tot de mogelijkheden voor sport en jeugdontwikkeling. In dit kader deed de bewindsvrouw het voorstel om een intentieverklaring te tekenen die als leidraad zal dienen bij het uitvoeren van programma’s.

-Ashna Phoelsingh/ bron: ministerie van Sport- en Jeugdzaken-