Suriname en Frankrijk ondertekenen Raamovereenkomst

6 September 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 5 september 2018- Een Franse delegatie, onder leiding van de Franse minister voor Overzeese Gebieden, Annick Girardin, is maandag in Albina ontvangen door een delegatie van de Surinaamse regering, onder leiding van de minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken.

Suriname en Frankrijk hebben de intentie om de bilaterale relatie meer gestalte te geven. De vriendschappelijke band, zoals de samenwerking tussen beide overheden, moet verder worden uitgediept. Maandag werd dit bekrachtigd door het ondertekenen van een Raamovereenkomst door beide landen.

Klik hier voor een verslag

Tot slot gaf minister Yldiz Pollack- Beighle aan dat er binnenkort een veiligheidsmeeting zal worden gehouden tussen de justitiële autoriteiten van beide landen. De ministers stelden ook een werkgroep in om de grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van gezondheid te verbeteren. Het doel is om een gecoördineerde samenwerking tot stand te brengen en heikelpunten in het grensgebied aan te pakken.

-Ashna Phoelsingh/ Cedrick Spier, STVS Journaal/ Camera: Gregory Wijngaarde-