Taboe rond baarmoederhalskanker moet doorbroken worden

6 September 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 6 september 2018- Baarmoederhalskanker is doodsoorzaak nummer twee (2) onder Surinaamse vrouwen. Gelet op de landelijke cijfers zijn er jaarlijks 60-70 nieuwe gevallen. Uit dat aantal sterft elk jaar 25 vrouwen.

Volgens Nancy Bandhoe, directeur van Stichting Lobi, joeft het niet zover te komen als vrouwen zich regelmatig laten screenen. Om het aantal gevallen terug te dringen, is er gisteren een nationale werkcommissie ingesteld. Bandhoe zegt dat deze commissie een specifieke taak heeft.

Klik hier voor de video

Vrouwen met ongewone buikpijn of abnormaal vaginaal bloedverlies, moeten zich gauw laten testen op baarmoeder-halskanker.

-Clayton Hiwat, STVS Journaal/ Camera: Romeo Hoepel-