“Vermoedelijk drugs uit Suriname onderschept in Brazilië”

10 September 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 9 september 2018- De Braziliaanse federale politie heeft met ondersteuning van de marine, kort na mekaar twee ladingen cocaïne onderschept. Het gaat om 600 kg op twee schepen dichtbij het eiland Marajó en om 1558 kg in een loods in Belem.

Het Braziliaans televisienetwerk Globo meldt dat de drugs vermoedelijk afkomstig zijn uit Suriname. Beide partijen vertonen gelijkenissen met elkaar. Het zou gaan om dezelfde verpakking en kwaliteit van de cocaïne, die bestemd was voor Spanje en Portugal.

Er zijn al aanhoudingen verricht, waarbij het ook zou gaan om personen van Surinaamse afkomst. Volgens Braziliaanse autoriteiten is nooit eerder zo een grote lading cocaïne onderschept in de deelstaat Para.

-Ashna Phoelsingh/ bronnen: Starnieuws & Globo-