‘VN doelen voor veilig verkeer Suriname haalbaar’

20 September 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 18 september 2018- Suriname kan de doelen van de Verenigde Naties halen met betrekking tot veilig verkeer. Er moeten wel zaken in place worden gebracht zoals, meer besef van weggebruikers, aanpassing van wet- en regelgeving en zwaardere straffen voor overtreders.

Het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers met 50 %, is het hoofddoel dat Suriname moet halen. Om dat te realiseren is er volgens Agatha Cederboom van het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers, nog behoorlijk wat werk aan de winkel.

Klik hier voor de video

Daarnaast zijn verkeerscontroles en wet -en regelgeving belangrijk om vervolgens harde sancties te kunnen toepassen. Helmond Gezius is samen met de waarnemend Korpschef zeer ontevreden over het aantal verkeersongelukken van de afgelopen verkeersveiligheid maand. Er zijn 7 gevallen met dodelijke afloop genoteerd.
Volgens Gezius hebben onder andere bijrijders ook een verantwoordelijkheid tijdens het rijden met een bestuurder die de regels naast zich neerlegt. De waarnemend Korpschef voegt daaraan gelijk toe welke maatregelen nu op tafel liggen om het rijgedrag positief te kunnen beïnvloeden.

Klik hier voor de video

Er wordt intussen ook gekeken naar mogelijkheden om de verkeersveiligheid maand te verlengen of te herhalen op meerdere momenten per jaar.

-Verslag: Cherman Homoet, Camjo STVS-