Workshop moet helpen aan effectieve afhandeling paspoort-aanvragen

20 September 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 17 september 2018- Onder het thema ‘Change is Now: op weg naar een effectieve en efficiënte afhandeling van paspoort-aanvragen, heeft het Centraal Bureau voor Burgerzaken een workshop georganiseerd voor alle medewerkers van de afdelingen paspoorten. Aanvragen van Caricompaspoorten, die in 2005 zijn geïntroduceerd in Suriname, dienen aan internationale eisen te voldoen, die niet voor alle burgers nog duidelijk zijn.

Herel Bodeutsch, hoofd van de afdeling paspoorten, zegt dat dit niet de eerste keer is dat er wordt gewerkt aan oplossingen voor probleemgevallen bij paspoortaanvragen. “Maar het is wel de eerste workshop, omdat wij met de kennis die de ambtenaren al hebben, samen willen komen tot oplossingen voor de problemen”.

Bij de workshop waren medewerkers van bvb’s uit Paramaribo, Wanica en Para. Alle bvb’s komen aan de beurt. Het is de bedoeling dat eerst over zes maanden een evaluatie en eventuele bijstelling zal volgen.

-Ashna Phoelsingh/ bronnen: CBB/ BiZa-