4 oktober Wereld Dierendag

20 October 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 4 oktober 2018- Er is wel verbetering te zien in de ontwikkelingen rond het dierenwelzijn in Suriname. Dat zegt dierenarts Ricky Resopawiro op deze Wereld Dierendag. Vanuit zijn positie neemt hij waar waarom burgers niet in staat zijn goede zorg te bieden aan hun huisdier.

Klik hier voor de video

Als het gaat om hun huisdier naar een dierenarts te brengen, voor welke behandeling dan ook, spelen twee zaken een rol: de burger is financieel niet instaat dat te doen of men heeft geen ruimte door de dagelijkse bezigheden, Resopawiro.

Klik hier voor de video

Aan burgers in de binnenstad werd gevraagd hoe zij de behandeling van dieren in Suriname ervaren. Zij reageren ook op het beeld van kadavers langs de openbare weg.

Klik hier voor de video

-Ashna Phoelsingh/ verslag: Kiantha Akiemboto, STVS Journaal/ Camera: Romeo Madhoeban-