Chinese ambassadeur brengt beleefdheidsbezoek aan minister Getrouw

25 October 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 25 oktober 2018- De ambassadeur van de Volksrepubliek China in Suriname, Lui Quan, heeft samen met een deel van zijn staf een beleefdheidsbezoek gebracht aan minister Stuart Getrouw van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol). Tijdens dit bezoek hebben beide hoogwaardigheidsbekleders de verdere samenwerking tussen Suriname en China besproken.

De diplomaat wil zich net als zijn voorganger verder inzetten om de samenwerking met ons land, vooral op het gebied van veiligheid, te versterken. Quan gaf aan minister Getrouw te kennen dat de Chinese overheid klaar staat om haar ondersteuning te bieden in de verdere realisering van het digitaal camera beveiligingsproject dat reeds gestart is in de binnenstad van Paramaribo.

Ook is er gesproken over de regeling van rechtshulpverzoeken tussen beide landen en de rechtstreekse uitlevering of het deporteren van criminele verdachten. Minister Getrouw beloofde de ambassadeur te zullen werken aan het verzoek voor de regeling om criminelen te kunnen uitleveren.

Verder is er gesproken over trainingsprojecten die China beschikbaar heeft gesteld voor landen waar het mee samenwerkt. Ambassadeur Quan zegt dat het land meer trainingsprogramma’s wil aanbieden aan Suriname om zo het niveau van de samenleving te helpen opkrikken. Volgens hem maken jaarlijks 400 Surinamers gebruik van de onderwijsmogelijkheden die China te bieden heeft.

-Ashna Phoelsingh & Kishan Jalimsing/ bron: ministerie van JusPol-