Geen visumplicht meer tussen Suriname en Rusland

20 October 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 28 september 2018- Suriname en Rusland hebben de visumplicht tussen beide landen afgeschaft. Tijdens een bilateraal onderhoud in de marge van de 73ste Algemene vergadering van de VN, hebben minister Yldiz Pollack-Beighle en haar ambtgenoot van de Russische Federatie, hun handtekening geplaatst onder de overeenkomst. In totaal zijn er twee overeenkomsten getekend; de andere handelt over de reguliere politieke consultaties tussen de beide ministeries van Buitenlandse Zaken.

Met het versoepelen van het personenverkeer tussen beide landen wordt gedacht aan het aangaan van overeenkomsten voor het promoten van investeringen en het vermijden van een dubbele belasting. Ook kwam aan de orde, de noodzaak voor het leggen van een juridische basis voor het creëren van voorwaarden, ter bevordering van de economische betrekkingen.

De minister van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie zal dit jaar nog een bezoek brengen aan Suriname. Ook zal er gewerkt worden aan de planning van een ontmoeting tussen hun respectieve staatshoofden in 2019.

-Carlos Lindveld/Ashna Phoelsingh-