Informatie over antikoloniaal en linkse activisme Suriname en Nederland

20 October 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 27 september 2018- Er is informatie over antikoloniaal en linkse activisme in Suriname en Nederland. Mitchell Esajas en Jessica de Abreu kregen de collectie van Waldo Heilbron Archief Verzameling in Nederland. De informatie die zij vonden is omgezet in een expositie ‘Zwart & Revolutionair’. Deze expo was te zien in Amsterdam, in de periode 25 november 2017 tot juli 2018.

Klik hier voor de video

De verborgen geschiedenis is overgedragen middels een lezing in het Nationaal Archief Suriname. Jessica en Mitchell deelden ook het fascinerend verhaal van Hermina en Otto Huiswoud, een Surinaams-Guyanees echtpaar, dat de hele wereld rondreisde in de strijd tegen kolonialisme en economische ongelijkheid.

De Huiswouds hebben samengewerkt met Anton de Kom en Nola Hatterman. Er wordt verder ook onderzoek gedaan in het Nationaal Archief in Suriname over deze personen.

-Xaviera L. Arnhem, STVS Journaal/ Beeld: ATV-