Mediawerkers sluiten bezoek aan China succesvol af

13 October 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 23 september 2018– Na drie weken is de ‘Training Course on TV Editing Broadcasting Techniques for Developing Countries 2018’, afgesloten. De 42 mediawerkers uit Afghanistan, Oman, Laos, Mongolië, Ethiopië, Botswana, Gambia, Kenia, Seychellen, Antigua en Barbuda, Cuba, Venezuela en Suriname, zijn onderweg naar huis.

Op uitnodiging van de Chinese ambassades, hebben deze 42 personen uit verschillende landen, kennisgemaakt met de Chinese media, in verschillende steden.
Een bezoek aan de toeristische trekpleister de ‘Great Wall’ (Chinese muur), mocht niet ontbreken.

Elke deelnemer heeft bij de afsluitingsceremonie, vrijdag, een certificat van deelname in ontvangst genomen. De vertegenwoordigers van de Chinese overheid hebben hun dank uitgesproken aan de deelnemende landen en benadrukt dat de vriendschappelijke relatie alleenmaar hechter wordt met dergelijke bezoeken.

De Nationale Zender, STVS, is vertegenwoordigd door Camera Journalist, Kishan Jalimsing. De negenkoppige Surinaamse delegatie bestond verder uit vertegenwoordigers van Starnieuws, SCCN, het Nationaal Informatie Instituut en de ministeries van Volksgezondheid en Natuurlijke Hulpbronnen, alsook van het Directoraat Nationale Veiligheid.

-Ashna Phoelsingh & Kishan Jalimsing-