Minister Polak: “Geld voor Algemene Kinderbijslag over 2017 is er wel”

30 October 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 30 oktober 2018- Minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting ontkent dat er sprake zou zijn van een scenario rondom de inbraak Administratieve Uitbetalingen Sociale Voorzieningen (AUSV). Dat zou gemeld zijn in de media, omdat het ministerie niet over geld zou beschikken om de Algemene Kinderbijslag over het jaar 2017 uit te betalen.

“Het geld is er. De staat heeft het volledig bedrag gestort sinds april dit jaar”, beklemtoont de minister. In een opsomming geeft zij aan dat er in verschillende gebieden nu uitbetalingen gaande zijn. Het gaat om het Matawai-gebied, Nieuw Jacob Kondre, Wayambo, Apoera en Tapanahony.

In de zaak betreffende de inbraak zijn een paar personen in verzekering gesteld. “Dit is niet prettig. Elke keer is er één teveel”, zegt zij doelend op het incident. Zij wenst in het belang van het onderzoek niet verder uit te wijden.

Het ministerie van SoZaVo street ernaar om volgend jaar uit te breiden met de moni karta. Ook is het de bedoeling om in verre gebieden het mobiele Union Pay betaalsysteem, te introduceren. Met deze opties zal er geen sprake meer zijn van contante uitbetalingen van de Algemene Kinderbijslag.

-Ashna Phoelsingh/ bron: Nationaal Informatie Instituut-