Nationale Kunstbeurs in hotel Krasnapolsky

25 October 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 25 oktober 2018- Een nieuwe editie van de Nationale Kunstbeurs begint morgen, vrijdag 26 oktober. In Hotel Krasnapolsky doen meer dan 45 individuele deelnemers mee samen met vertegenwoordigers van opleidingsinstituten en andere kunstprojecten.
Dit jaar is besloten om de maand november te promoten als maand waarin de kunst centraal staat.

De geschiedenis van de Nationale Kunstbeurs gaat al meer dan een halve eeuw terug. In november 1965 werd de eerste NK georganiseerd in de Palmentuin. Enkele jaren later, in 1969, verhuisde de NK naar de locatie Ons Erf. De laatste jaren zijn er steeds andere locaties gebruikt en omdat de firma Kersten dit jaar 250 jaar bestaat, is daaruit een mooie samenwerking ontstaan met de stichting Nationale Kunstbeurs.

Echter, de behoefte aan een vaste geschikte expositieruimte blijft bestaan.

De opening voor genodigden is al vanavond; daarna is de NK negen dagen lang geopend voor het grote publiek, van 18:00-21:00 uur. Dankzij de sponsoren die ook dit jaar weer een stevige bijdrage doen is de toegang gratis.

Readytex Art Gallery is tijdens de NK extra geopend van vrijdag 26 tot en met zondag 28 oktober, en van donderdag 1 tot en met zaterdag 3 november, steeds van 18:00-21:00 uur.

-Ashna Phoelsingh & Kishan Jalimsing/ bron: stg NK-