Nieuwe elektronische ID-kaart in de maak

28 October 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 28 oktober 2018- De nieuwe ID-kaart oftewel de elektronische ID-kaart, de E-ID, is door het ministerie van Binnenlandse Zaken gepresenteerd tijdens de DNA workshop “De weg naar een Digitale Surinaamse Overheid (Government 2.0)”.

Minister Mike Noersalim heeft samen met zijn ICT-team, onder andere de technische onduidelijkheden vanuit de DNA-leden enigszins uit de wereld geholpen. De bewindsman zegt dat het streven is om iedereen te voorzien van de E-ID, nog voor de verkiezingen.
Onze huidige ID-kaart wordt in sommige landen niet geaccepteerd als bewijs van legitimatie. Het wordt gezien als een home-made kaart, die geen beveiligingssysteem heeft.

Om aan de internationale standaarden te kunnen voldoen zijn wij als land genoodzaakt de verouderde ID kaart te vervangen. De E-ID verschilt van de huidige ID kaart, omdat de persoonsgegevens door middel van een ingebouwde chip digitaal in de kaart wordt opgeslagen. Daarnaast zullen er ook biometrische gegevens in worden verwerkt. Hierbij gaat het om het gezicht (gezichtsherkenning) en om de afdrukken van de 10 vingers (vingerafdruk).

-Ashna Phoelsingh & Kishan Jalimsing/ bron: ministerie van BiZa-