On: 22 October 2018
In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 6 oktober 2018- Tijdens een persconferentie is de presidentiƫle commissie ingegaan op een aantal vragen vanuit het publiek. De commissie heeft namens de regering onderhandelingsgesprekken gevoerd met de Alcoa.

De commissie heeft onder ander vragen moeten beantwoorden over vermeende wanprestaties van Suralco Alcoa die de operaties in Suriname vroegtijdig heeft beƫindigd.

Het probleem tussen de erfgenamen van plantage Onoribo, die hun gronden zijn kwijtgeraakt aan deze multinational is ook aan de orde gekomen.Ā Steven Akum, voorzitter van de plantage vereniging Onoribo stelde hierover enkele vragen aan de presidentiĆ«le commissie en voorzitter Dilip Sardjoe antwoordde alsvolgt.

Klik hier voor de video

Volgens Sardjoe trekt Alcoa USD 315 miljoen uit voor herstel van milieuschade. Het bedrijf is bereidt om meer te betalen als het moet. Verder werd door het team van juristen, dat deelneemt aan de onderhandelingen, de garantie gegeven dat alle rechtmatige claims tegen het bedrijf zullen worden uitbetaald.

-Verslag: Cedric Spier, STVS Journaal-