Regering evalueert joint venture met Kaloti Mint House

20 October 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 5 oktober 2018- De regering zal binnenkort de samenwerking met Kaloti Suriname Mint House evalueren. Dit zegt minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen. In 2015 opende deze goud raffinaderij haar deuren in Suriname. De bedoeling was dat Kaloti Suriname Mint House zou moeten bijdragen aan het bevorderen en verbeteren van de productie van goud in Suriname en de Latijns-Amerikaanse regio.

Klik hier voor de video

Kaloti Precious Metals is één van ‘s werelds grootste goud- en edelmetaalverfijner en handelshuizen. Het hoofdkantoor zit in Dubai. Naar verwachting zou het bedrijf 60 ton geraffineerd goud produceren wanneer het op volle operationele capaciteit zou draaien.

-Ashna Phoelsingh/ Clayton Hiwat, STVS Journaal/ Camera: Romeo Hoepel-