“Samenwerking kan zorgen voor betere padieprijs”

20 October 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 5 oktober 2018- Een samenwerking tussen padieboeren en verwerkers kan op de lange termijn zorgen voor een betere opkoopprijs voor padie. Die mening is Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh.

Met de najaarsoogst op komst is er zich weer een spanningsveld aan het ontwikkelen tussen padieboeren en verwerkers binnen de rijstsector als het gaat om het bepalen van een voor beide partijen, gunstige padie opkoopprijs. Volgens Joeloemsingh moeten partijen komen tot en win-win situatie.

Klik hier voor de video

Na elke oogst van padie zijn er speculaties over de opkoopprijs. Boeren vinden dat ze benadeeld worden en menen dat de prijs per baal natte padie niet kosten dekkend is. De huidige prijs per baal bedraagt SRD 85,-.

Na elke oogst van padie zijn er speculaties over de opkoopprijs. Boeren vinden dat ze benadeeld worden en menen dat de prijs per baal natte padie niet kosten dekkend is. De huidige prijs per baal bedraagt SRD 85,-.

Klik hier voor de video

De nieuwe inzaai periode van padie is gepland voor november. Daarna hoopt de DC dat partijen al een éénduidige opkoopprijs hebben bepaald.

-Clayton Hiwat, STVS Journaal/ Camera: Romeo Hoepel-