SLM werkt aan brighter future

27 October 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 26 oktober 2018- De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), gaat voor een brighter future. Er zijn plannen gepresenteerd aan minister Patrick Pengel van Openbare Werken Transport & Communicatie. Ook is het plan van aanpak belicht, dat ervoor moet zorgen dat de SLM van een betere toekomst kan spreken. Algemeen directeur van de vliegmaatschappij, Gerard Lau, gaf aan dat de SLM een winstgevend plan 2018-2020 heeft waarbij wordt gestreefd naar een winst van USD 9,5 miljoen.

Het plan is samengesteld op basis van verschillende uitgangspunten, waarbij er verschillende activiteiten uitgevoerd zullen worden. Zoals: het uitlijnen van verschillende processen in de organisatie, kostenbesparend te werk gaan en het verhogen van de maintenance, waardoor er sprake mag zijn van een hogere beschikbaarheid van de vloten.

Ook ligt het volgens de algemeen directeur in de bedoeling dat de samenwerkingsverbanden met vliegmaatschappijen op de Mid-Atlantische route worden versterkt. Dit zal uitpakken in meer winst. Indien nodig zullen meerdere vliegtuigen worden ingezet worden om de passagiers tegemoet te komen. Lau benadrukt dat de SLM sterk genoeg is om te kunnen overleven.

-Ashna Phoelsingh/ bron: SLM-