Suriname maakt gebruik van GeoWeb voor wegfundering

27 October 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 26 oktober 2018- Suriname maakt gebruik van GeoWeb dat als wegfundering zal dienen. Het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie, is onlangs een samenwerking aangegaan met Icarus System dat een onderdeel is van Icarus Group of Companies die opereert in het Caribisch Gebied en Zuid America.

Het gaat in deze om een pilotproject, waarbij het materiaal door de onderneming aan het ministerie is geschonken. “Het gebruik van dit materiaal bij wegenprojecten zal tal van voordelen voor de overheid met zich mee brengen”, zegt technisch directeur van Icarus System, Serge Tjin Wong Joe. Het gaat onder andere om besparingen, waarbij er goedkoper wegen gerehabiliteerd en of aangelegd kunnen worden.
Ook kunnen de wegen die hiermee worden aangepakt vele jaren langer mee, omdat de ondergrond van het asfalt over een elastische veerkracht zal beschikken.

GeoWeb is een type cel structuur dat zandmateriaal bij elkaar en compact houdt. GeoWeb is gemaakt van High Density Poly Ethylene (HDPE) kunststof. Dit materiaal is milieuvriendelijk.

De pilot van de GeoWeb is aan de Stanvastestraat te Zorg en Hoop uitgevoerd. Die werkzaamheden zijn een onderdeel van het riolerings- en rehabilitatieproject, waarbij er 5 wegen in Zorg en Hoop aangepakt zullen worden. Het gaat om de Stanvastestraat, Phloxstraat, Hirasinghstraat, Rodastraat en de Palulustraat.

Het ligt in de bedoeling dat het project in november 2019 wordt opgeleverd.

-Ashna Phoelsingh & Kishan Jalimsing/ bron: ministerie van OWT&C-