‘Suriname week’ op Nederlandse basisscholen

29 October 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 29 oktober 2018- De Surinaamse Ambassade in Nederland is voortdurend bezig met projecten in het kader van het uitdragen van Suriname. Recentelijk is er op drie basisscholen in Amsterdam ‘Suriname week’ gehouden.
Het gaat om scholen met een ‘grote’ concentratie van kinderen van Surinaamse komaf. Deze ativiteit heeft als doel ervoor zorg te dragen dat de kinderen de band niet verliezen met Suriname.

‘Suriname week’ houdt in dat het land een week lang wordt belicht. Er is voorgelezen uit Surinaamse kinderboeken en er is zang en spel gepresenteerd. Ook de geschiedenis en ontwikkeling van Suriname zijn belicht. De lokalen waren op z’n Surinaams versiert. Ook Surinaamse dranken, gerechten en fruitsoorten zijn aan de kinderen gepresenteerd.

De kinderen en leerkrachten waren getogen in Surinaamse klederdracht. Ook is de geschiedenis van Suriname uitgebeeld op de muren. De kinderen hebben aangegeven enthousiast te zijn om naar Suriname te komen. Sommigen willen na hun studie hun krachten geven ten behoeve van de ontwikkeling van Suriname.

Volgens Ebu Jones, zaakgelastigde van Suriname in Nederland, past dit in de culturele diplomatie waarvoor de ambassade staat. De activiteit maakt deel uit van het cultureel beleid dat de ambassade uitvoert in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Suriname.

-Ashna Phoelsingh/ bron: ministerie van BuZa-