Werkzaamheden fietspad Commewijne-Noord in volle gang

20 October 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 5 oktober 2018- De rehabilitatie van het fietspad, dat loopt van Rust en Werk tot Bakkie in Commewijne-Noord en 24km lang is, is in volle gang. Het officieel startsein is op 27 september gegeven.

Van de 7 bruggen die er moeten komen, heeft Van Alen’s Beton Industrie (VABI) reeds 2 bruggen te Rust en Werk opgeleverd. Daarnaast heeft Grassalco een symbolische overdracht van steenslag en boulders gedaan om grote delen van het fietspad te verharden.

Dit autovrije fietspad wordt van grote betekenis voor zowel toeristen als voor de lokale bevolking. Daarnaast zouden kinderen niet meer in internaten hoeven te blijven vanwege de hoge bootkosten, maar kunnen dan op de fiets naar school.

De Noord Commewijne Cluster werkt samen met de Competitiveness Unit Suriname (CUS) van het ministerie van HI&T aan de uitvoering van dit project.

-Carlos Lindveld/ Ashna Phoelsingh-