5-daagse workshop over structureren luchtwegen

1 November 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 31 oktober 2018- In de Suriname Aviation Training Center (SATC) wordt deze week de 5-daagse workshop ‘National Air Navigation Plan’ gehouden. Dit heeft alles te maken met het structureren van luchtwegen.

Suriname maakt al enige tijd gebruik van Performance Based Navigation; dit houdt in dat luchtvaartuigen die het Surinaams luchtruim betreden, op een effectieve en efficiente manier begeleid worden.

Intussen is ook het aantal luchtwegen uitgebreid van zes naar dertien. Meer luchtwegen betekent meer vliegtuigen in het luchtruim. Het structureren van de luchtwegen is daarom nog belangrijker geworden.

De workshop wordt verzorgd door twee ICAO instructeurs uit Peru en Paraguay. De International Civil Aviation Organisation (ICAO) is een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties die als doel heeft de standaarden en aanbevelingen voor de internationale luchtvaart op te stellen ter verbetering van het luchtverkeer. In dit kader heeft ICAO een Global Air Navigation Plan ontwikkeld. Het is de bedoeling dat elk lid land zijn eigen nationaal plan gaat spiegelen aan dat van de ICAO. De Surinaamse Luchtvaartdienst heeft technische assistentie aangevraagd bij de ICAO om te helpen met het ontwikkelen van een nationale lucht navigatie plan voor Suriname en dat gebeurd middels deze 5-daagse workshop.

De deelnemers zijn van de verschillende operationele afdelingen van de Luchtvaartdienst en ook enkele belanghebbenden waaronder Surinam Airways, Fly All Ways, de Luchtmacht, verschillende ministeries, Luchthavenbeheer en Casas.

 

 

-Ashna Phoelsingh/ bronnen: Luchtvaartdienst/ ministerie OWT&C-